Jose Crespín visita la finalització de les obres de millora del MAPA a la xarxa de camins del municipi de Sant Ramon

Jose Crespín visita la finalització de les obres de millora del MAPA a la xarxa de camins del municipi de Sant Ramon

06/10/2020

El subdelegat del Govern a Lleida visita també el santuari de Sant Ramon Nonat que ja ha restaurat el campanar, la segona planta del claustre i les cobertes de l’església del convent amb ajuts del programa de l’1% Cultural

 

Sant Ramon. 6 d’octubre de 2020. El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a La Segarra on ha visitat el municipi de Sant Ramon amb motiu de la finalització de les obres de millora que la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha dut a terme a la xarxa de camins rurals del municipi de Sant Ramon amb una inversió d’uns 200.000 euros.

La visita l’ha dut a terme juntament amb l’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, amb qui ha recorregut part d’aquesta xarxa de camins municipals d’uns 7 quilòmetres que comuniquen Sant Ramon amb els nuclis de Portell, Gospí i Viver de Segarra i que són utilitzats majoritàriament pels veïns de la zona per accedir a les finques agrícoles.

El projecte de millora d’aquesta xarxa de camins ha consistit en la rehabilitació i asfaltat dels camins amb l’objectiu, tal com ha explicat el subdelegat del Govern, “de facilitar la connectivitat entre els diferents nuclis en el marc d’un entorn rural en el que es desenvolupa la principal activitat econòmica d’una comarca com La Segarra”. José Crespín ha destacat també que es tracta “d’una millora important pels veïns d’aquests  nuclis que ha permès convertir aquests camins en alternatives segures en els seus desplaçaments diaris”.

Posteriorment, José Crespín també ha visitat el santuari de Sant Ramon Nonat, fundat per l’Ordre Mercedària al segle XIII i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), per conèixer amb detall el conjunt de millores que el monestir voldria dur a terme a les instal·lacions per completar les diferents fases de rehabilitació d’aquest conjunt arquitectònic.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern ha recordat que la rehabilitació duta a terme en anys anteriors del campanar, de la segona planta del claustre i de les cobertes de l’església s’ha fet mitjançant el programa de l’1% Cultural (actualment 1,5% Cultural) del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (abans de Fomento) amb ajuts que superen l’1,5 milions d’euros.

El santuari de Sant Ramon ha concorregut a la darrera convocatòria d’ajuts del programa del 1,5% Cultural, encara no resolta. Crespín ha assenyalat també que aquest programa “té com a objectiu rehabilitar i realçar el nostre patrimoni artístic i monumental  per a que contribueixi en el desenvolupament econòmic i la revitalització turística dels seus entorns”.